יום ראשון, 22 בדצמבר 2013

בתים בירושלים למכירה שכונת הולילנד פארק

שכונת הולילנד פארק

תמצית על שכונת הולילנד פארק 

הולילנד הוא כינויו של מתחם מגורים שהוקם בדרום ירושלים, בפסגת רכס המתנשא מול שכונת מלחה, ברום של כ-770 מטר מעל פני הים

בראשית שנות ה-60 של המאה ה-20 הוקם במקום מלון הולילנד (נקרא גם "מלון ארץ הצבי"), ביוזמה פרטית של הנס קרוך ובתכנון האדריכל זולטן שמשון הרמט

בראשית המאה ה-21 נהרסו כל מבני המלון, למעט הבית הפרטי של משפחת קרוך שהפך ל"מלון ארץ הצבי". דגם ירושלים הועבר למוזיאון ישראל ונעקרה חורשת האורנים. במתחם נבנתה שכונת מגדלי דירות ששווקה תחת השם "הולילנד פארק".


מיקום שכונת הולילנד פארק וגבולותיה 

כפי שהזכרנו קודם שכונת הולילנד פארק שוכנת בפסגת רכס המתנשא מול שכונת מלחה
גובל בשכונות בית וגן מצפון ורמת שרת ממערב, ובכביש בגין ועמק הצבאים ממזרח.


היסטוריה של שכונת הולילנד פארק

עד שנת 1948 נקרא הרכס (שעליו הוקמה השכונה הנ"ל)  "ראס אל קאראיני" 
 ואדמותיו היו שייכות לכפר אל-מאלחה
בראשית שנות ה-60 של המאה ה-20 הוקם במקום מלון הולילנד (נקרא גם "מלון ארץ הצבי"), ביוזמה פרטית של הנס קרוך ובתכנון האדריכל זולטן שמשון הרמט. המלון התפרסם במיוחד כמשכנו של דגם ירושלים בסוף ימי בית שני שתוכנן על ידי פרופסור מיכאל אבי יונה ומומן על ידי קרוך לזכר בנו. המתחם קרוי בשם המלון שהיה קיים במקום בו נבנה. המתחם בולט באופן חריג על פני קו הרכס של ירושלים, בניגוד למקובל לגבי בנייה לגובה בירושלים.

תיאור השכונה והמבנים בשכונת הולילנד פארק 

שכונה זו מורכבת מפארק רחב ידיים, בתבנית אליפסה, המוקף בכעשרה מגדלי דירות (18-12 קומות), שבבסיסם קוטג'ים מדורגים הנפרסים במורד ההר. בנוסף הוקם מגדל בודד ("הולילנד טאואר") בעל 32 קומות. לשכונה כביש וגשר ייעודיים המחברים אותה ישירות לכביש בגין. על תוכנית הבינוי המקורית 

מעמד השכונה והאוכליסה שבה 

אוכלוסיית השכונה מורכבת ממעמד בינוני-גבוה ואמידים, חילונים ודתיים-לאומיים, ילידי הארץ ועולים

רחובות בשכונת הולילנד פארק 

רחובות השכונה על-שם האישים: גדעון האוזנראברהם פררה ומיכאל אבי-יונה, שבנה את דגם ירושלים בימי בית שני.

תמונות של שכונת הולילנד פארק 

מבט מקרוב על בנייני שכונת הולילנד פארק 

מבט מלמעלה על מתחם שכונת הולילנד פארק 

יום שבת, 21 בדצמבר 2013

בתים בירושלים למכירה שכונת רחביה

שכונת רחביה 

תמצית על שכונות רחביה 

בין השכונות הרבות שנבנו בירושלים בתקופת המנדט בולטת רחביה כשכונת גנים קלאסית, אחת משש שכונות שהוקמו במתכונת זו. מגוון הסגנונות האדריכליים של המבנים בשכונה הפכו אותה לאבן שואבת לחובבי אמנות ולתיירים סקרנים. ייחודה של רחביה בא לה גם מסיפורם האנושי של תושבי השכונה אשר יצרו פסיפס מרהיב של חיי תרבות מגוונים, מעורבות גבוהה בפוליטיקה ובהווי החיים הכללי. 

החברה העסיקה את האדריכל היהודי יליד גרמניהריכרד קאופמן, שתכנן אותה כשכונת גנים בהשראת עיר הגנים האירופאית, תוך יישום עקרונות הסגנון הבינלאומי שרווח באותה עת בארץ ישראל. על פי התקנות המקוריות של ועד השכונה הותר לפתוח בתי מסחר רק בשני הרחובות הראשיים שבשולי השכונה, וזאת כדי לשוות לה אופי פסטורלי. הרחובות שנועדו למעבר לכלי רכב היו צרים כדי שלא יהפכו לסואנים מדי, ואילו השדרה הירוקה החוצה את השכונה מצפון לדרום נועדה להולכי רגל ולמטיילים והיא רחבה יחסית.

מיקום שכונת רחביה וגבולותיה

רחביה היא שכונה בירושלים. היא משתרעת מדרום מערב לרחוב קרן היסוד ולרחוב המלך ג'ורג', וגובלת בשכונת נחלאות מצפון, בשכונות טלביה וקריית שמואל מדרום, ובשכונת שערי חסד ממערב.

היסטוריה של שכונת רחביה 

השכונה הוקמה בראשית שנות ה-20 של המאה ה-20 על אדמות שהיו בבעלותה של הכנסייה היוונית-אורתודוקסית, אשר כונו ג'נזריה, והוחכרו לחברת הכשרת היישוב בשנת 1922
רחביה א' - האזור שבין רחוב קק''ל בצפון לרחוב רמב''ן בדרום - נבנה בשנים 1923-1928.

שכונת רחביה הוקמה על אדמות שהיו בבעלותה של הכנסייה היוונית אורתודוכסית. הכנסייה נקלעה לחובות כבדים ובשל כך מכרה את אדמותיה לכל המרבה במחיר. הקרן הקיימת וחברת הכשרת הישוב- הזרוע המבצעת של המוסדות הלאומים- ציוניים, קפצו על ההזדמנות והצליחו לרכוש את אדמות ג'נזריה- לימים שכונת רחביה, בסכום ענק של 220,000 לירות סטרלינג.

ראשוני המתיישבים היו פועלים, אנשי גדוד העבודה, שהתגוררו בשכונה בצריפים שהושארו מימי מלחמת העולם הראשונה על ידי חיילים בריטיים. האבנים לבנין הבתים הראשונים נחצבו בידי אנשי הגדוד ממחצבה ששכנה בקרבת שכונת ''שערי חסד''. 

לפני הקמת בתי האבן בשכונה, הוצבו בה שני צריפי מגורים. הצריף הראשון היה צריפו של הנשיא הראשון יצחק בן-צבי ורעייתו רחל ינאית. בני הזו בן-צבי התגוררו שנים רבות בצריף זה. הצריף השני הוקם ע''י ד''ר דוסטרובסקי ברחוב אלחריזי. 

רחובות בשכונת רחביה 

שמות הרחובות ברחביה הם שמותיהם של חכמים ומשוררים יהודים מתקופת תור הזהב של יהדות ספרד. ניתן למצוא ביניהם את אברבנאלבן מימון והרמב"ן. זאת למעט שני רחובות שקיבלו שמות אחרים, מתוך ההקשר המיוחד: רחוב מנחם אוסישקין, שבמקור נקרא על-שם יהודה הלוי ורחוב הקרן הקיימת, שבמקור נקרא על-שם שמואל הנגיד (כיום נקרא רחוב על-שמו מחוץ לשכונה). יש בשכונה אף רחובות בשם המטייל היהודי בנימין מטודלהעובדיה מברטנורא וחיים ארלוזורוב וחוֹצָה אותה לארכה דרך עזה.

מעמדה של שכונת רחביה

שכונת רחביה נחשבה מאז ומתמיד כשכונת יוקרה בה גרו אקדמאים, מרצים באוניברסיטה, רופאים עורכי דין ומורים, ובה התיישבו בה גם כמה ממנהיגי היישוב העברי. בסוף שנות ה-20 ובתחילת שנות ה-30 נבנו ברחביה המודות הלאומיים של ''המדינה שבדרך'' – הסוכנות היהודית, הקרן הקיימת וקרן היסוד. 

מדד מחירי דירות בשכונת רחביה על פי נתוני אתר מדלן 




יום שישי, 20 בדצמבר 2013

בתים בירושלים למכירה שכונת מלחה

שכונת מלחה

תקציר על שכונת מלחה  

מלחה היא שכונה בדרום-מערב ירושלים,  השם העברי שניתן לשכונה עם סיפוחו לירושלים הוא מנחת, על שם העיר המקראית מנחת ששכנה באזור השכונה מנחת בנויה בסמוך לבתי הכפר הערבי אל-מאלחה שתושביו נמלטו במהלך מלחמת העצמאות, לאחר פרשת דיר יאסין.



מיקום השכונה וגבולותיה 

השכונה גובלת בדרום ביער גילה, במזרח בשכונת קטמונים, בצפון ברמת שרתרמת דניה ועיר גנים, ובמערב בגבעת משואה.

תמצית היסטורית 

בשנות ה-50 יושבו הבתים הנטושים של מלחה בעולים, רובם מכורדיסטן, ומיעוטם מתוניס וממרוקו. בראשית ימיה נחשבה לשכונה מרוחקת ונחשלת, הסובלת מהזנחה ומיושבת באוכלוסייה מעוטת יכולת. בנוסף, קרבתה לקו הגבול הירדני, פגמה בתחושת הביטחון במקום. 

בתים בשכונת מלחה 

עם השנים, ובעיקר לאחר מלחמת ששת הימים החלו אנשי בוהמה לגלות עניין באופי הכפרי והציורי של השכונה, על בתי האבן הערביים שנשתמרו בשלמותם וסמטאותיה הצרות. בשכונה החל תהליך איטי ובלתי-מאורגן של שימור ושיפוץ חלק מהבתים.

בשנות ה-90 החל גל פיתוח גדול בסמוך לשכונת מלחה ההיסטורית. בצד בתי הכפר הישנים קמה שכונה של בתים פרטיים, קוטג'ים ודירות יוקרה.

בשכונת מלחה הוקמו:

אצטדיון טדי המשמש כמגרשה הביתי של קבוצת "ביתר ירושלים" ו "הפועל ירושלים" שמייצגות את העיר בליגת העל והליגה הלאומית בכדורגל. 
האצטדיון נקרא על שם ראש עיריית ירושלים לשעבר, טדי קולק. אצטדיון טדי הוקם בשנת 1992 (החליף את אצטדיון ימק"א), האצטדיון עובר שיפוץ בימים  אלה במסגרת הפרויקט יבוצעו עבודות להתאמת רמת האצטדיון לקריטריונים של מגרשים בדרגה 4 על פי הדירוג הבינלאומי של UEFA. משמעות הדבר היא שאצטדיון טדי יוכל לארח משחקים במפעלים כמו ליגת האלופות עד השלבים הגבוהים.

במסגרת העבודות תשודרג מערכת התאורה באצטדיון, יוחלפו המושבים, יוקמו אולם מסיבות עיתונאים, חדרי עבודה לצוותי תקשורת, חניות לקבוצות ולאורחים וישופרו היציעים הקיימים. כמו כן, יוקם מערך תשתיות רחב שיאפשר קיום אירועי ענק ומופעים באצטדיון, יוקמו חדרים מיוחדים לסדרנים, חניות מותאמות לרכבי חירום והצלה, מנהרת שירות המקשרת בין היציעים ושדרוג כר הדשא הקיים והגבהתו ב-1.60 מ' עלות הפרויקט נעמדת על סך 100 מליון שקל.

האצטדיון יכיל כ-34,000 מקומות ישיבה, והוא האצטדיון השני בגודלו בארץ, לאחר אצטדיון רמת גן. האצטדיון נחשב לאחד המתקדמים והמטופחים בארץ.

היכל הפיס - "הארנה" (עתידי) - הוא אולם רב תכליתי ההולך ונבנה בירושלים, ממזרח לאצטדיון טדי ולקניון מלחה בשכונת מלחה, בשטח של 40 אלף מטר מרובע. בסיום בנייתו יהיו בו למעלה מעשרת אלפים מקומות ישיבה. כמו כן, יכלול המבנה מתקני קבוצות, חדר כושר, מתקנים שונים, אזור עיתונות ומזנונים. ההיכל ישמש מלבד לפעולות ספורט על ענפיו השונים, גם כמרכז תרבות, בידור והיכל התכנסויות לוועידות מהארץ ומהעולם, מרכז למופעי רוק וכנסים בינלאומיים.

היכל הכדורסל של ירושלים המשמש כמגרשה הביתי של קבוצת הכדורסל הפועל ירושלים שמייצגת את העיר בליגת העל בכדורסל, ההיכל מכיל 2,500 מקומות ישיבה בנוסף לכ-300 מקומות עמידה.

גן טכנולוגי המשמש מתחם גדול שבו ממוקמים מספר בניינים ומגדל ובו 17 קומות. בנוסף קיימים עוד שלושה בנינים המאוכלסים על ידי חברות היי טקטכנולוגיהבנקאות (הנהלת בנק לאומי בירושלים וסניף ראשי), מדיה בינלאומית, פרמקולוגיה, מוסדות אקדמיים (האוניברסיטה הפתוחהמכללת ג'ון ברייסהמכללה החרדית ירושלים), משרדים שונים ועוד.

קניון ירושלים (הידוע לרוב כ"קניון מלחה") – מהגדולים והמצליחים בקניוני ישראל.
הוקם על ידי קבוצת 'קניוני עזריאלי' בשנות ה-90. הקניון מהווה מוקד משיכה מרחבי ירושלים, ויש התולים בו את היחלשותו של מרכז העיר הירושלמי.

תחבורה בשכונת מלחה 

בשנת 2005, עם חידוש קו הרכבת ההיסטורי תל אביב-ירושלים שעבר בסמוך לשכונת מלחה, נבנתה במלחה תחנת הרכבת הראשית של ירושלים. בנוסף, פועל במקום מסוף מרכזי של חברת אגד לאוטובוסים  לשכונותיה הדרום-מערביות של העיר וליישובי יהודה.
מאחר ובשכונה נמצא קניון מלחה רמת התחבורה במקום גבוהה מאוד .
כמות האוטובוסים מאפשרת להגיע לכל מקום אחר בעיר ובזמנים נוחים מאוד.
על רחובותיה של שכונת מלחה 
הסמטאות שבשכונה הישנה (שבסיסה בתי הכפר הערבי) נקראות על שם ספינות מעפילים. רחובותיה של מלחה החדשה נקראים על שם בעלי חיים, בשל הקרבה לגן החיות התנ"כי הסמוך.

גן החיות התנ"כי - גן חיות שנמצא בסמיכות לשכונות מלחה וגבעת משואה בירושלים. הגן שוכן על מדרונותיו הצפוניים של נחל רפאים בקרבת מעיין עין יעל (עין יאלו) ועין לבן.

דמוגרפיה ונתונים סטטיסטים 

בשכונה מתגוררים 4,334 תושבים ב-1,122 בתי אב. 



 מדד מחירי דירות על פי נתוני אתר מדלן 



יום חמישי, 19 בדצמבר 2013

בתים בירושלים למכירה שכונת בית וגן

שכונת בית וגן

תקציר קטן על שכונת בית וגן

בית וגן היא שכונה במערב העיר ירושלים.
שמה של השכונה נגזר מסגנון הבניה אשר אפיין את שנותיה הראשונות כאשר לכל בית היה שטח פתוח ששימש לגינה 

השכונה תוכננה להיות בת 70 בתים פרטיים, עם גן נוי פרטי לכל אחד כדוגמת שכונת הגנים בית הכרם. לאגודה נרשמו לבסוף 250 חברים ורכישת האדמות מכפרי הסביבה עין כרם ואל-מאלחה החלה ב-1921. הבנייה החלה ב-1926 ונבנו בה 25 בתים ברחוב "הרב קוק" (כיום רחוב בית וגן) ובהם "בית הכנסת הספרדי הגדול"


בעת הקמתה הייתה בית וגן מבודדת משאר שכונות העיר והיוותה את גבולה המערבי של ירושלים. רכישת השטחים לבניית השכונה הסתיימה בשנת 1932, כאשר יהודה שטיינברג רכש קרקע מחמולת עיישה מעין כרם

תיאור השכונה בית וגן 

בכניסה ממוקמים שני בתי מלון ובפאתה הדרומיים ממוקם פרויקט הולילנד השנוי במחלוקת. מלון נוסף בשכונה הוא מלון שלום, בו שכנו אולפני רדיו ירושלים. השכונה מוכרת גם בשל מגרשי האימונים של קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים השוכנים למרגלותיה, בסמוך לבית חולים שערי צדק.

הרחוב הראשי בה נקרא "רחוב הפסגה", משום שהיה הרחוב הגבוה ביותר בירושלים, עד בניית שכונת גילה ברחוב בית וגן פעלה מאפיית אנג'ל בשנותיה הראשונות עד להעברתה בשנת 1959 לגבעת שאול.

הרחוב הארוך ביותר בשכונה עוזיאל הוא רחוב מעורב בעל רוב דתי לאומי מיעוט ענק של חרדים ומיעוט גדול של חילונים

הרחובות שחראי, חקלאי, חכמי והרחובות הסובבים הם רחובות המאופיינים באוכלוסייה חילונית/דתית לאומית אמידה יחסית הרחובות מאוגדים תחת השם "מורדות בית וגן"

כיום נהרסו מרבית בתיה המקוריים של השכונה, אשר התאימו לשמה "בית וגן" ונותרו רק בתים מעטים היכולים להצביע על הסגנון המקורי של בית צמוד גינה.


מידע דמוגרפי על שכונת בית וגן 

מבחינה דמוגרפית נחשבת בית וגן כיום לשכונה דתית.
רוב תושביה חרדים, ובתחומיה מצוי ריכוז גדול של מוסדות חינוך דתיים ובתי כנסת.
 בין הישיבות המרכזיות בשכונה ניתן לציין את ישיבת קול תורה, קרית נוער, ישיבת עטרת ישראל, ישיבת אור ברוך, ישיבת קול יעקב, ישיבת באר התורה, ישיבת נתיב מאיר, ישיבת וולפסון וכן בית מדרש גבוה לדיינות מכון אריאל. במשך השנים ראו אדמו"רים רבים את שכונת בית וגן לטובה, ובחרו לקבוע בה את משכנם. עם אדמו"רים אלו נמנו האדמו"רים מאמשינוב, ומסוכטשוב, האדמו"ר יוחנן טברסקי מטולנא, והאדמו"ר מראדזין. כיום ישנם שני מרכזי חסידות בולטים בשכונה, והם חסידויות אמשינוב וסוכטשוב. מוסדות מרכזיים אחרים הם אולפנת חורב, מכללה ירושלים, תיכון הימלפרב, תיכון בויאר, מכון לב ועוד.
בשנים האחרונות קבוצות גדולות של עולים חדשים מצרפת ודרום אמריקה מתיישבים בשכונה במרוכז.

מיקום שכונת בית וגן 

השכונה גובלת עם השכונות רמת בית הכרםרמת שרתגבעת מרדכי וקריית יובל. השכונה נוסדה ב-1926 כאחת משכונות הגנים שהוקמו בירושלים בימי המנדט הבריטי כשכונה מעורבת- דתית וחילונית
בעת הקמתה הייתה בית וגן מבודדת משאר שכונות העיר והיוותה את גבולה המערבי של ירושלים. רכישת השטחים לבניית השכונה הסתיימה בשנת 1932.


מדד מחירי דירות בשכונת בית וגן לפי נתוני אתר מדלן 




יום שני, 16 בדצמבר 2013

בתים בירושלים למכירה שכונת בית הכרם

דף זה יביא תשובות מסכמות לשאלות שיעזרו לנו להבין יותר מידע תמציתי על העיר ירושלים,על הנדל"ן שלה, על התיירות כמו מקומות קדושים וכן פאבים,מועדונים ומוזיאונים, מגוון האוכלוסייה הרחב , קצת על ירושלים כבירת ישראל וירושלים בתנך.

תקציר קטן על העיר עצמה 

יְרוּשָׁלַיִם‏ היא עיר הבירה של מדינת ישראל והעיר הגדולה ביותר בה, עם למעלה מ-800 אלף תושבים. בירושלים שוכנים מוסדות הממשל של ישראל: הכנסת, בית המשפט העליון, משכן הנשיא ובית ראש הממשלה.
בעיר ירושלים שכונות רבות ומגוונות גדולות וקטנות, עם אוכלוסיה מגוונת השונה בדת ,יוקר מחיה, מחיר הדיורתחבורה בתדירות שונה בין שכונה לשכונה ,שינוי בין שכונה לשכונה יכול להיות בגודל הבתים, וסוגיהם למשל: בתים צמודי קרקע, בניינים, או שיכונים שהם בניינים ישנים.

ניתן פה פירוט על כל שכונה ושכונה .

שכונת בית הכרם
בית הכרם היא שכונה ותיקה במערב העיר ירושלים. בצפון גובלת השכונה בשכונת קריית משה, במערב בשכונת יפה נוף ויער ירושלים ובשדרות הרצל, בדרום ברמת בית הכרם ובמזרח בדרך בגין וגבעת רם.

מיקום השכונה וגבולותיה:
לשכונה גבולות ברורים ביותר. מכיוון צפון מערביער ירושלים, מכיוון מערבהר הרצל, מכיוון דרום מערבבית החולים שערי צדק, ומכיוון דרוםגבעת מרדכי. ממזרח לבית הכרם נמצאים גבעת רם וכביש בגין צפון, ומכיוון צפון לבית הכרם נמצאים קריית משה וגשר המיתרים.

מעמד השכונה:
עד היום 2013 שומרת בית הכרם על מעמדה כאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בירושלים. על אף ההתפתחות האורבנית של ירושלים ומיקומה המרכזי, היא נותרה שכונה שקטה, בעלת בניינים נמוכים. בשל הביקוש הרב למגורים בשכונה, הוקמו סביבה שכונות לוויין יוקרתיות יפה נוף ורמת בית הכרם, המהוות יחדיו את שכונת בית הכרם רבתי. בשכונות אלה מתגוררים כ-15,000 איש, רובם חילונים. אוכלוסיית השכונה נחשבת לאוכלוסייה איכותית ביותר, המונה אנשים משכילים רבים ברמה סוציו-אקונומית גבוהה. בין תושביה נמנו ראשי ממשלה דוגמת מנחם בגיןבנימין נתניהו ואהוד אולמרט. כמו כן, ראש העירייה הנוכחי ניר ברקת תושב השכונה.

החינוך בשכונת בית הכרם:
החינוך בשכונה נחשב לאיכותי והיוקרתי ביותר בעיר. בשכונה 25 גני ילדים ופעוטונים, ארבעה בתי ספר יסודיים ושלושה בתי ספר תיכוניים וחטיבות ביניים (ביניהם התיכון שליד האוניברסיטה ותיכון זיו). למרות אופייה החילוני של השכונה נמצאים בה גם בתי כנסת רבים. בשכונה נמצאת המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין. בשכנות לה נמצאים מכללת עזריאלי להנדסה וקמפוס האוניברסיטה העברית בגבעת רם. בבית הכרם פועל גם שבט בית הכרם של תנועת הצופים מאז 1956.

בתים בבית הכרם 
ממוקמת בקרבת האוניברסיטה העברית בגבעת רם בית החולים שערי צדק, משרדי הממשלה ובית המשפט העליון.האזור כיום כולל שלוש תת-שכונות: בית הכרם, יפה נוף ורמת בית הכרם. יפה נוף צמודה ממערב לבית הכרם וגובלת ביער ירושלים. השכונה מאופיינת בבנייה רוויה של בתים עם שלוש קומות, שבהם דירות של 5-3 חדרים, ומעט קוטג'ים צמודי קרקע. רמת בית הכרם צמודה לבית הכרם מדרום. ראשית בנייתה הייתה בתחילת שנות ה- 90 של המאה הקודמת. תוכנית בינויה כוללת הקמת כ- 2,500 יחידות דיור שמתוכן נבנו כ-75%. הבנייה ברמת בית הכרם כוללת בנייה רוויה של בתים בני 5-3 קומות, שבהם דירות של 5-3 חדרים. לחלק מהדירות גינה פרטית או מרפסות ולרובן צמודה חנייה פרטית. הרחוב הראשי בשכונה הוא רחוב משה קול, בעל מסלול טבעתי בתוך השכונה.


מדד מחירי הדירות בשכונת בית הכרם לפי נתוני אתר מדלן