יום שני, 24 בפברואר 2014

בתים בירושלים למכירה שכונת טלביה


תמצית על שכונת טלביה 

טַ‏‏לְבִּיֶ‏‏‏ה היא שכונה בלב העיר ירושלים, בשולי מרכז העיר. היא גובלת בצפון עם שכונת רחביה, בדרום עם שכונת קטמון, בצדה המזרחי נמצא גן הפעמון, ובמערבה משכן הנשיא ומוסדות התרבות שסביבו. השכונה הוקמה בשנות ה-20, ואוכלסה בעיקר בידי תושבים ערבים אמידים. 


טלביה היא שכונה בלב העיר ירושלים במרכז העיר. היא גובלת בצפון עם שכונת רחביה, בדרום עם שכונת קטמון, בצדה המזרחי נמצא גן הפעמון, ובמערבה משכן הנשיא ומוסדות התרבות שסביבו. השכונה הוקמה בשנות ה-20, ואוכלסה בעיקר בידי תושבים ערבים אמידים. לאחר מלחמת העצמאות נטשו הערבים את בתיהם והשכונה אוכלסה בתושבים יהודים


מעמד השכונה

טלביה נחשבת היום לשכונה יוקרתית ואמידה 
מתגוררים בה אנשי אקדמיה ובעלי מקצוע חופשיים, עולים עמידים מארצות הברית, צרפת, בריטנה, בכירי ממשל ודיפלומטים זרים 
מדינת ישראל מחזיקה מספר דירות שרד בטלביה, ובין היתר שוכנים בה משכן הנשיא ובית אגיון - מעון ראש הממשלה. מחירי הנדל"ןבטלביה הם מהגבוהים בישראל.

תיאור השכונה - רחובות ובתים 

פרט לרחוב ז'בוטינסקי המרכזי 
לאחר קום המדינה קיבלה השכונה את השם העברי "קוממיות", אך שם זה לא השתרש והשכונה ידועה בשם טלביה. בתקופה זו אף ניתנו שמות לרחובות, רובם שמות הקשורים לציונות ולמבשריה, כגון אוליפנט, אחד העם, אלקלעי, ד'ישראלי, חובבי ציון, פינסקר ועוד.

 בטלביה ניתן למצוא מבנים ממלכתיים רבים ודירות שרד רבות. בהם משכן נשיאי ישראל ("בית הנשיא"), מעונו הרשמי של ראש הממשלה, וכן מוסדות תרבות: האקדמיה הלאומית למדעים, מכון ון ליר, תיאטרון ירושלים ומוזיאון האסלאם; המכון הישראלי לדמוקרטיה, יד הרב ניסים ולשכת עורכי הדין.

בראשית שנות החמישים יועדו כמה דירות בשכונה כדירות לשרי הממשלה כמו גולדה מאיר, קדיש לוז ומרדכי נמיר התגוררו בתקופות שונות בדירה קטנה בקומה העליונה של וילה הארון א-ראשיד ברחוב מרכוס. 
בשכונה התגוררו לזמן מסוים משה שרת כשר החוץ וזלמן שזר כשר החינוך והתרבות. בית אלפרד אגיון שימש עד שנת 1974כמעונם הרשמי של שרי החוץ, אך החל משנה זו הפך למעונו הרשמי של ראש הממשלה, כאשר יצחק רבין היה הראשון שגר בבית זה כראש ממשלה.
בשנות השישים רכשה הממשלה דירות שרד נוספות. ברחוב ז'בוטינסקי התגוררו בזמנים שונים שר המשפטים פנחס רוזן, יו"ר הכנסת קדיש לוז והראשון לציון, הרב עובדיה יוסף. דירה נוספת ברחוב ז'בוטינסקי שימשה במשך שנים דירת יו"ר הכנסת וכיום מתגורר בה הנשיא לשעבר יצחק נבון.
בשכונה התגוררו רבים מחברי הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית וכן סופרים כגון יעקב יהושע, חיים הזז וחיים גורי.
החל משנות השמונים חל שינוי באוכלוסיית השכונה. חלק מן הפרופסורים שעברו לטלביה בשנות החמישים הלכו לעולמם או עברו דירה, ובתים רבים נקנו על ידי משפחות אמידות, רובן דתיות או מסורתיות, של עולים מצרפת, מאנגליה או מארצות הברית.

בתוכנית השכונה רחובות ראשיים - הרחובות בלפורמרכוס וז'בוטינסקי וקרן היסוד - ולתוכם משתלבת רשת רחובות משניים שמחלקת את השטח למלבנים קטנים ודומים. בכל מלבן היו 8-12 מגרשים, כאשר בכל מגרש יש בית אחד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה